Burgerronde

Jumbo burgerronde

Na het grote succes van voorgaande jaren wordt dit jaar op, het onderdeel burgerronde weer verreden waar sportieve dorpelingen en jij aan mee kunt doen! In 2018 is besloten om de burgerronde in 2 categorie te rijden en dat was een groot succes. De editie van 2019 zal dus zeer waarschijnlijk weer met een A en B categorie voor de heren verreden worden. De start zal plaats vinden om 16.15 uur.

  • Jongeren 13 t/m 15 jaar: 15 km (10 ronden)
  • Dames: 28 km (18 ronden)
  • Heren van 16 jaar en ouder (A categorie-27 ronden 40 km en B categorie – 18 ronden)

Men mag geen licentie hebben van de KNWU behalve de basislicentie van de KNWU. Indien naderhand blijkt dat men toch met een licentie rijdt wordt men alsnog uit de uitslag verwijderd.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 60 deelnemers. Meedoen is tot op een uur voor de wedstrijd mogelijk maar we stellen voorinschrijving wel op prijs. Na het inschrijven ontvang je een bevestiging van deelname per mail. Indien het maximum aantal inschrijvingen overschreden wordt kom je op een wachtlijst.

Dit jaar wordt er wederom, net als bij de amateurs, gereden met transponders om zo de positie van de renners tijdens de wedstrijd goed in de gaten te houden. Deze wordt verstrekt bij de afgifte van de startnummers. Het inschrijfgeld is €10,00 (als je vriend van de ronde bent is deelname gratis). Het inschrijfgeld dient te worden voldaan bij het afhalen van je rugnummer en de transponder op de dag zelf. Meedoen is op eigen risico en een helm dragen is verplicht. Je racefiets dient te zijn voorzien van een normaal wielrenstuur, zonder: bar-ends, triatlon- of tijdritstuur, tasjes, fietspompen en andere toevoeging.

De sportieve dorpelingen wedstrijd wordt gereden als een funklasse wedstrijd van de KNWU. Dit betekent dat U tijdens de sportieve dorpelingen wedstrijd via de KNWU verzekerd bent. Alles over deze verzekering kunt U terugvinden op de KNWU site: http://www.knwu.nl/verzekeringen/leden

Laat ons weten of je mee doet via onderstaand formulier in pdf formaat. Je kunt het uitprinten en ingevuld inleveren op het aangegeven adres.

Voor meer informatie en vragen kan men mailen naar info@wielerdagzoeterwoude.nl