Burgerronde

Mobiel.nl burgerronde

Na het grote succes van voorgaande jaren wordt dit jaar op, het onderdeel burgerronde weer verreden waar sportieve dorpelingen en jij aan mee kunt doen! Dit jaar met een nieuwe hoofdsponsor Mobiel.nl. In 2018 is besloten om de burgerronde in 2 categorie te rijden en dat was een groot succes. De editie van 2023 zijn we voornemens om ook met een A en B categorie voor de heren te laten verrijden. De start is om 15.45 uur.

  • Meisjes 13 t/m 15 jaar: 15 km (10 ronden)
  • Jongens 13 t/m 15 jaar: 15 km (10 ronden)
  • Dames: 28 km (18 ronden)
  • Heren van 16 jaar en ouder (A categorie-27 ronden 40 km en B categorie – 18 ronden)

Wanneer mag je meedoen bij de burgerronde?

Je mag geen licentie hebben van de KNWU behalve de basislicentie van de KNWU.  Ook moet je inwoner zijn van Zoeterwoude of Stompwijk (of inwoner geweest zijn). Indien naderhand blijkt dat men toch met een licentie rijdt of niet uit Zoeterwoude of Stompwijk komt wordt men alsnog uit de uitslag verwijderd (en dienen de premies ingeleverd te worden)

Het aantal deelnemers is beperkt tot 60 deelnemers. Meedoen is tot op een uur voor de wedstrijd mogelijk maar we stellen voorinschrijving wel op prijs. Na het inschrijven ontvang je een bevestiging van deelname per mail. Indien het maximum aantal inschrijvingen overschreden wordt kom je op een wachtlijst.

Inschrijving

Dit jaar wordt er wederom, net als bij de amateurs, gereden met transponders om zo de positie van de renners tijdens de wedstrijd goed in de gaten te houden.

Deze wordt verstrekt bij de afgifte van de startnummers. Het inschrijfgeld is dit jaar (onder voorbehoud) €5,00 (ipv €10,00) (als je vriend van de ronde bent is deelname gratis). Het inschrijfgeld dient te worden voldaan bij het afhalen van je rugnummer en de transponder op de dag zelf.

Meedoen is op eigen risico en een helm dragen is verplicht. Je racefiets dient te zijn voorzien van een normaal wielrenstuur, zonder: bar-ends, triatlon- of tijdritstuur, tasjes, fietspompen en andere toevoeging.

Voorinschrijving

het is mogelijk om je nu alvast op te geven voor de burgerronde. Dat kun je doen door het onderstaande formulier in te vullen.

voorinschrijfformulier burgerronde

De sportieve dorpelingen wedstrijd wordt gereden als een funklasse wedstrijd van de KNWU. Dit betekent dat je tijdens de sportieve dorpelingen wedstrijd via de KNWU verzekerd bent. Alles over deze verzekering kun je terugvinden op de KNWU site: http://www.knwu.nl/verzekeringen/leden

Laat ons weten of je mee doet via het mailadres info@wielerdagzoeterwoude.nl, mocht je een transponder hebben dit graag bij de aanmelding opgeven.