Parkoers

De Ronde van Zoeterwoude heeft een selectief parkoers. Het is echt een ‘rondje om de kerk’ want de monumentale dorpskerk in de Dorpsstraat staat binnen de ring van het parkoers.

Start en finish zijn op de Schenkelweg met links en rechts woningen. Zo’n 150 meter na de start draaien de renners links de Zuidbuurtseweg op, die gaat over in ’t Watertje – een van de meest pittoreske straatjes van Zoeterwoude. Aan het einde draaien de renners de Dorpsstraat in om vervolgens linksaf de Veldzichtstraat in te rijden. Die gaat over in de Dokter Kortmannstraat) waarna via een bocht naar links de renners weer op de Schenkelweg zijn. Het parkoers is 1.570 meter lang en telt vier bochten. Het wegdek bestaat  overwegend uit klinkerbestrating, de Dokter Kortmannstraat is geasfalteerd. Langs driekwart van het parkoers staan woningen. Met maar liefst zes mogelijkheden voor een hapje en een drankje hoeft het de toeschouwers aan niets te ontbreken.

Niet onvermeld mag blijven dat het wielercomité sinds 1982 kan rekenen op de volle medewerking van het gemeentebestuur van Zoeterwoude.