Ontknoping wielerdag gaat om banddikte

Ontknoping wielerdag gaat om banddikte

ZOETERWOUDE. De ontknoping van de burgerronde was er een om van te smullen. Met een ultieme jump slaagde Jaco van Utrecht erin Martijn Borst van de zege af te houden. Borst lag in gewonnen positie maar verslikte zich in Rijndijker Van Utrecht die met een allerlaatste krachtinspanning zijn wiel met banddikte verschil eerder over de meet duwde. Het was een prachtig slot van een geslaagde wielerdag.

door Gerard van der Hoeven

Sinds jaar en dag is de Burgerronde het klapstuk van de wielerdag. Dat hadden de renners goed begrepen. Jammer was het wel dat in de finale een valpartij de kansen van enkele renners verknalden. Achter Van Utrecht en Borst legde Ben de Boer, winnaar in 2017, beslag op het brons. Bij de vrouwen ging de winst naar Maartje Klein voor Vera van den Brink.

In de B-categorie greep Kevin Kempf de zege, gevolgd door Hans Berk en Leen Kuyt. Het podium bij de junioren-meisjes stond Fien van Doorn op de hoogste trede, Eva Grimbergen werd tweede, Indy de Jong derde. Bij de junioren-jongens pakte Wouter van der Poel de hoofdprijs. Het zilver was voor Stijn Grimbergen, het brons voor Koen van Wieringen.

In de wedstrijd voor nieuwelingen reed Jelle Verhagen voor eigen publiek. Zijn eerste jaar bij de nieuwelingen is nog een leerproces. Hoewel hij een valpartij kon ontwijken was hij toch uit het ritme. “Ik wilde daarna best wel rijden, anderen namen echter geen kop over en toen waren we gezien. Daar baal ik echt van”, aldus Verhagen.

Grutronde

Het is een cliché, maar wel waar: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met 94 leerlingen van de basisschool was de Grutronde weer een feest om te zien. Meedoen was misschien belangrijker, maar bij een wielerfeest horen ook prijzen. Want wat is er mooier dan op het podium te staan en te worden toegejuicht door vele tientallen supporters. Daarom hieronder de uitslagen:

Meisjes

Groep 1-2: 1. Ilse Roos, 2. Jaimy Brouwer, 3. Liza Roep

Groep 3-4. 1. Emily Wesselingh, 2. Justine van den Enden, 3. Julia Hilgersom

Groep 5-6: 1. Bente Blokhuizen, 2. Tessa de Wit, 3. Sanne de Lange

Groep 7-8: 1. Femke Verhagen, 2. Brenda Hoogeveen, 3. Celine de Klerk

Jongens

Groep 1-2: 1. Huub Pannebakker, 2. Lars Borst, 3. Timo de Vette

Groep 3-4: 1. Siem Jan Onderwater, 2. Tijn de Heiden, 3. Joey Brouwer

Groep 5-6: 1. Dirk Straathof, 2. Sjoerd Hoogeveen, 3. Stijn van der Poel

Groep 7-8: 1. Jan van der Poel, 2. Bram Adriaans, 3. Mees Grimbergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *