39e wielerronde van Zoeterwoude gaat niet door

Beste wielerliefhebbers, sponsoren, vrijwilligers, vrienden van de ronde en renners,

Met pijn in het hart hebben we als Wielercomité besloten dat de 39e wielerronde van Zoeterwoude dit jaar niet verreden zal worden.  Met het oog op ‘social distancing’ en het vermijden van grote groepen kunnen we niet anders, ook bij ons staat de gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers voorop. 

Vanuit het wielercomité wensen we iedereen alle kracht toe in deze moeilijke tijd.

We kijken nu al uit naar betere tijden en hopen jullie op zondag 20 juni 2021 weer als sponsor, vrijwilliger, toeschouwer of renner te mogen ontvangen.

Het wielercomité Zoeterwoude

Winnaars ludieke premies!!

Omschrijving Andere prijs Winnaar
mooiste of gezelligste tuin op de schenkel weg Waardebon van Metbloemen van 25 euro en kratje bier van Kratje.com (leverancier van koud bier aan huis in Zoeterwoude Schenkel 31
     
Renner met de mooiste outfit / fiets /benen Bon van Mike van Bemmelen – sport/actiefoto Dion Verhoog
     
Renner trainend voor goed doel (interview na wedstrijd) Stomerij Pedro 25 euro Jarco van der Poel
     
raden van de winnaar A categorie Bon voor een taart Niet gewonnen, niet geraden
     
prijs 2 vlag uithangen  bon van Groente en Fruitparadijs Watertje 12a
Kortmannstraat 31
     
Aanmoedigingsprijs jonge deelnemers m&J >16 Mobiel.nl – premie Quinten van Santen
     
Eervolle laatste plek scharrelkip van slagerij van der Geest Kobus Turk
     
Publieksprijs bon van van der geest slagerij (15 euro) Martijn Borst
     
pechprijs Servicebeurt fiets van de Grimsport (max 50 euro) Leen Kuyt

Winnaar B categorie (Aad Grimbergen) schenkt premie aan Jarco van der Poel (Humpy verdubbeld bedrag)

Hoe mooi kan het lopen? Diverse toeschouwers hadden fikse bedragen ingezet op de winst van Koen van Rijn en Aad Grimbergen. De bedragen waren opgelopen naar 160 euro voor Koen en 100 euro voor Aad Grimbergen. Het had zo moeten zijn maar Aad Grimbergen pakte de winst en schonk het bedrag meteen aan Jarco van der Poel die ook meereed als training voor alphentocht.nl. Als klap op de vuurpijl verdubbelde Humpy kinderkleding dit bedrag en zo kon Jarco 200 euro bijschrijven. Wil je Jarco ook sponsoren ga dan naar www.alpentocht.nl en doneer op zijn naam een mooi bedrag voor een goed doel (cliniclowns)

De 100 euro voor Aad Grimbergen was tot stand gekomen door: Jeffrey van der Poel, Paul Wennekes, Rob Dubbeldeman, Mike van Bemmelen, Dennis Lens, Paul van Leeuwen, Atse Douma, Wouter van den Bosch Fernand Warmerdam en Bas in ’t Veld

Ludieke premies

Doe je mee aan de burgerronde van Zoeterwoude of ga je kijken? Nou dan kun je extra ludieke prijzen winnen. Wat valt er te winnen? Stukken kaas, servicebeurt voor je fiets, taarten, fruitmanden en ga zo maar door.

Wat kun je doen:
Trek als renner je mooiste outfit aan!!
Woon je langs het parcours? Nou dan zou ik maar je huis mooi versieren!
Ga eens nadenken wie de burgerronde kan winnen.
Denk ook eens na over een premie die je zelf wil geven.

Tot zondag.

Het wielercomité

Prijzen Humpy Grutronde bekend

Bij de Humpy Grutronde van aanstaande zondag heb je sowieso prijs. Voor elke deelnemer een echte ? Humpy strandbal met een spekkie ?.

humpy prijs
strandbal en spekkie

Heb je hele goede benen dan maak je zelfs kans op een paar mooie slippers.

We zien je graag aan de start, zie het schema van groep 1 tot 8 op deze website.

Inschrijving burgerronde 5 euro

We hebben een mooie aanwas van sponsoren dit jaar. Vandaar dat we het inschrijfgeld van de burgerronde kunnen verlagen van €10 euro naar €5 euro. Nu heb je helemaal geen excuus meer om NIET mee te doen 😉

Voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen van de Wielerronde van 2019 zijn in volle gang. De hekken, jury, vergunningen, sponsoring en alle andere zaken die van belang zijn voor een wielerronde zijn in gang gezet.

Wij hebben natuurlijk jullie hulp nodig om het een succes te maken. Meld je aan als vriend van de Ronde van Zoeterwoude. Je kunt met een tikkie betalen, wel zo makkelijk.

Ontknoping wielerdag gaat om banddikte

Ontknoping wielerdag gaat om banddikte

ZOETERWOUDE. De ontknoping van de burgerronde was er een om van te smullen. Met een ultieme jump slaagde Jaco van Utrecht erin Martijn Borst van de zege af te houden. Borst lag in gewonnen positie maar verslikte zich in Rijndijker Van Utrecht die met een allerlaatste krachtinspanning zijn wiel met banddikte verschil eerder over de meet duwde. Het was een prachtig slot van een geslaagde wielerdag.

door Gerard van der Hoeven

Sinds jaar en dag is de Burgerronde het klapstuk van de wielerdag. Dat hadden de renners goed begrepen. Jammer was het wel dat in de finale een valpartij de kansen van enkele renners verknalden. Achter Van Utrecht en Borst legde Ben de Boer, winnaar in 2017, beslag op het brons. Bij de vrouwen ging de winst naar Maartje Klein voor Vera van den Brink.

In de B-categorie greep Kevin Kempf de zege, gevolgd door Hans Berk en Leen Kuyt. Het podium bij de junioren-meisjes stond Fien van Doorn op de hoogste trede, Eva Grimbergen werd tweede, Indy de Jong derde. Bij de junioren-jongens pakte Wouter van der Poel de hoofdprijs. Het zilver was voor Stijn Grimbergen, het brons voor Koen van Wieringen.

In de wedstrijd voor nieuwelingen reed Jelle Verhagen voor eigen publiek. Zijn eerste jaar bij de nieuwelingen is nog een leerproces. Hoewel hij een valpartij kon ontwijken was hij toch uit het ritme. “Ik wilde daarna best wel rijden, anderen namen echter geen kop over en toen waren we gezien. Daar baal ik echt van”, aldus Verhagen.

Grutronde

Het is een cliché, maar wel waar: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met 94 leerlingen van de basisschool was de Grutronde weer een feest om te zien. Meedoen was misschien belangrijker, maar bij een wielerfeest horen ook prijzen. Want wat is er mooier dan op het podium te staan en te worden toegejuicht door vele tientallen supporters. Daarom hieronder de uitslagen:

Meisjes

Groep 1-2: 1. Ilse Roos, 2. Jaimy Brouwer, 3. Liza Roep

Groep 3-4. 1. Emily Wesselingh, 2. Justine van den Enden, 3. Julia Hilgersom

Groep 5-6: 1. Bente Blokhuizen, 2. Tessa de Wit, 3. Sanne de Lange

Groep 7-8: 1. Femke Verhagen, 2. Brenda Hoogeveen, 3. Celine de Klerk

Jongens

Groep 1-2: 1. Huub Pannebakker, 2. Lars Borst, 3. Timo de Vette

Groep 3-4: 1. Siem Jan Onderwater, 2. Tijn de Heiden, 3. Joey Brouwer

Groep 5-6: 1. Dirk Straathof, 2. Sjoerd Hoogeveen, 3. Stijn van der Poel

Groep 7-8: 1. Jan van der Poel, 2. Bram Adriaans, 3. Mees Grimbergen.