Definitieve programma 40e wielerdag Zoeterwoude

We hebben het definitieve programma van de 40e editie van de wielerdag rond. Omdat het gaat om een speciaal jaar is er een element toegevoegd waar ook de toeschouwers aan kunnen deelnemen.

11.00 uur        Nieuwelingen, 40 kilometer (27 ronden)
12.30 uur       Humpy grutronde, groepen 7 en 8, – 2 ronden over hele parcours
12.45 uur        Humpy grutronde, groepen 5 en 6, – 2 ronden over hele parcours
13.00 uur       Humpy grutronde, groepen 3 en 4, – 2 ronden over hele parcours
13.15 uur        Humpy grutronde, groepen 1 en 2, – 1 ronde op de schenkelweg
13.30 uur        Huldiging winnaars Grutronde
14.00 uur        Amateurs 50 kilometer (34 ronden)
15.45 uur        Mobiel.nl Burgerronde inwoners Zoeterwoude en Stompwijk

Jongeren 13 t/m 15 jaar: 15 km (10 ronden)

Dames: 28 km (18 ronden)

Heren van 16 jaar en ouder:

A categorie 40 km (27 ronden) – B categorie 18 ronden


17.00 uur        Finish Burgerronde en huldigingen
17.15 uur        Open Zoeterwoudse ringsteek kampioenschappen op de fiets
18.00 uur        Afbouw en daarna afsluiting Wielerdag Zoeterwoude

Let op: we starten een half uur eerder dan afgelopen jaren.

Open Zoeterwoudse ringsteek kampioenschappen op de fiets

Nieuw in deze 40e editie zijn de open Zoeterwoudse ringsteek kampioenschappen. Iedereen kan meedoen of je nu wel of niet uit zoeterwoude komt maar wel met een maximaal aantal deelnemers is 25. Eenvoudig zal het niet worden want het ringsteken zal gedaan worden met een speciale fiets. Je kunt dus niet met je eigen fiets deelnemen.

Er zijn hele mooie prijzen te winnen maar daarover binnenkort meer informatie. Ook maken we dan de hoofdsponsor bekend (mocht je interesse hebben dan horen we het graag)

De 40e Wielerdag van Zoeterwoude komt eraan.

Zondag 18 juni is het zover, dan gaan we van start met de 40e editie van de Wielerdag Zoeterwoude. We gaan er dit jaar dus iets speciaals van maken om dit te vieren. Binnenkort gaan we het programma delen. Het doel is om de inwoners / toeschouwers meer te betrekken. Meer info volgt dus.

Wielerdag Zoeterwoude 2022 groot succes

Wauw, wat hebben we weer kunnen genieten van een mooie wielerdag! In 2019 was de laatste editie en op 19 juni 2022 galmde de aanmoedigingen weer door de speakers. Ook bij de speakers was er een nieuwe stem te horen. Na de vertrouwde stem van Tom van der Meer die jarenlang verslag deed van de Ronde van Zoeterwoude was het dit jaar Rik van der Geest die het stokje overnam. Via deze weg, Tom bedankt voor alle jaren dat je verslag hebt gedaan!!.

Eva Grimbergen was dit jaar de rondemiss die de felicitaties en prijzen overhandigde aan de winnaars van de verschillende categorieen.

Zoals ieder jaar starten we eerst met het opbouwen van het parcours wat we doen met een enthousiaste groep vrijwilligers. Er komen er altijd meer opdagen dan we vooraf verwachten wat natuurlijk geweldig is. Daarna worden de andere vrijwilligers zoals de verkeersbegeleiders en EHBO opgesteld voordat we van start kunnen.

Nieuwelingen

 Zoals altijd trappen we de dag af met de nieuwelingen die met een peloton van circa 25 aankomende wielertalenten hun 27 rondjes op het zware klinkerparcours afleggen. Het was een mooie strijd waar uiteindelijk precies na 1 uur Jaymz Lunenborg als eerste over de streep kwam.

Humpy Grutronde

Voor ons als organisatie het leukste onderdeel van de deel van de dag is de grutronde. Dat is de wedstrijd waar meedoen belangrijker is dan winnen. Het was even spannend voor ons hoe de opkomst eruit zou komen te zien na 2 jaar stilstand. Gelukkig waren er dit jaar weer veel jonge enthousiastelingen die op het afgezette parcours zo hard mogelijk hun rondjes mochten rijden. Al voor de start worden de kids in een mooi shirt gestoken en bij de finish werden ze opgewacht door een team van Humpy om een prachtige medaille te krijgen. Als klap op de vuurpijl krijgen de kinderen ook nog eens een heerlijk ijsje van Ijsboerderij de Jong en een kilometer teller voor op de fiets van de Grimsport. De eerste 3 van elke categorie kreeg ook nog eens een beker en een mooi (Humpy) cadeau. Er zijn op de website foto’s terug te vinden van de grutronde. De foto’s zijn terug te vinden via de volgende link

Amateurs

Rond 14.30 uur gingen de Amateurs voor 50 kilometer (34 ronden) van start. De snelheid van deze heren ligt ver boven de maximum toegestane maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 49 km per uur en gemiddeld werden de rondjes in 43.62 km afgeraffeld, op een parcours als dit is dit echt wel hoog. Ook hier hadden we een prachtige winnaar met Glenn van Nierop uit Zoeterwoude die alle concurrenten voorbleef.

Jumbo burgerronde

De burgerronde is het sluitstuk van de dag waar ook een aantal personen uit de organisatie op de fiets stappen om mee te doen. In deze burgerronde voor inwoners van Stompwijk en Zoeterwoude stond er een behoorlijk (gemengd) startveld aan de start. Met donkere wolken in aantocht ging zoals gebruikelijk de A categorie heren iets voor de B categorie, dames en jeugd van start. Het ging bij de A categorie meteen vanaf ronde 1 flink hard en het was buigen of barsten. Al snel kwam er een kopgroep van 4 man boven drijven die goed samenwerkte en een flinke voorsprong opbouwde. Daar achter ontvouwde zich een strijd met verschillende kleine groepjes A rijders en een grotere groep B rijders. Bij de B rijders won Kevin Kempf in de sprint en reed naar zijn 2e overwinning in de burgeronde. Bij de dames was het Maartje Klein die voor de 3e keer achter elkaar won. Bij de junioren heren was het Finn Bouwer die sterk reed en Mees Grimbergen naar de 2e plek verwees.  Bij de A rijders werd er flink gedemarreerd maar ook daar kwam het uiteindelijk tot een sprint waar Dion Verhoog de sterkste was van de kopgroep. Gelukkig bleef het tijdens de burgerronde bij een paar druppels regen. De foto’s zijn terug te vinden via de onderstaande link.

Rik heeft alles op een mooie manier aan elkaar gepraat en we kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

De uitslagen zijn terug te vinden via deze link.

Ook Sleutelstad heeft een mooi verslag gemaakt van deze dag

Bron: sleutelstad

Vrijwilligers – vrienden van de Ronde – Sponsoren

Wij willen onze dank uitspreken richting de vrienden van de Ronde, sponsoren, gemeente Zoeterwoude en alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Op naar volgend jaar wat de 40e editie gaat worden. Mogelijk dat we met een speciaal programma gaan komen om dat te vieren.

Het wieler Comité

Sportmassage in klaverhal

Wil je goed voorbereid aan de start staan of juist na de wedstrijd even de verzuring uit de benen krijgen? Dit jaar verzorgt Mariska van der Ven van VITA NOVA de sportmassage in de klaverhal.

Voorinschrijving burgerronde

Het is mogelijk om je alvast in te schrijven voor de burgerronde, wel zo makkelijk voor ons maar ook voor jezelf.

Via deze link kun je je gegevens alvast doorgeven zodat op de wielerdag er niets mis kan gaan. Geef ook aan of je wel of geen transponder hebt.

Op naar de wielerdag…

Nadat de wielerdag 2 jaar niet door is gegaan kunnen we dit jaar weer gaan genieten van een mooi evenement met diverse wieler activiteiten. Dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsoren en de gemeente is het 19 juni weer zover. De hekken, jurybus, speaker, geluid, EHBO prijzen en alles wat er nodig is voor deze dag is geregeld. Nu nog mooi weer, de deelnemers en het publiek.

We hopen jullie te zien op de 19e.