Wielerdag Zoeterwoude 2022 groot succes

Wauw, wat hebben we weer kunnen genieten van een mooie wielerdag! In 2019 was de laatste editie en op 19 juni 2022 galmde de aanmoedigingen weer door de speakers. Ook bij de speakers was er een nieuwe stem te horen. Na de vertrouwde stem van Tom van der Meer die jarenlang verslag deed van de Ronde van Zoeterwoude was het dit jaar Rik van der Geest die het stokje overnam. Via deze weg, Tom bedankt voor alle jaren dat je verslag hebt gedaan!!.

Eva Grimbergen was dit jaar de rondemiss die de felicitaties en prijzen overhandigde aan de winnaars van de verschillende categorieen.

Zoals ieder jaar starten we eerst met het opbouwen van het parcours wat we doen met een enthousiaste groep vrijwilligers. Er komen er altijd meer opdagen dan we vooraf verwachten wat natuurlijk geweldig is. Daarna worden de andere vrijwilligers zoals de verkeersbegeleiders en EHBO opgesteld voordat we van start kunnen.

Nieuwelingen

 Zoals altijd trappen we de dag af met de nieuwelingen die met een peloton van circa 25 aankomende wielertalenten hun 27 rondjes op het zware klinkerparcours afleggen. Het was een mooie strijd waar uiteindelijk precies na 1 uur Jaymz Lunenborg als eerste over de streep kwam.

Humpy Grutronde

Voor ons als organisatie het leukste onderdeel van de deel van de dag is de grutronde. Dat is de wedstrijd waar meedoen belangrijker is dan winnen. Het was even spannend voor ons hoe de opkomst eruit zou komen te zien na 2 jaar stilstand. Gelukkig waren er dit jaar weer veel jonge enthousiastelingen die op het afgezette parcours zo hard mogelijk hun rondjes mochten rijden. Al voor de start worden de kids in een mooi shirt gestoken en bij de finish werden ze opgewacht door een team van Humpy om een prachtige medaille te krijgen. Als klap op de vuurpijl krijgen de kinderen ook nog eens een heerlijk ijsje van Ijsboerderij de Jong en een kilometer teller voor op de fiets van de Grimsport. De eerste 3 van elke categorie kreeg ook nog eens een beker en een mooi (Humpy) cadeau. Er zijn op de website foto’s terug te vinden van de grutronde. De foto’s zijn terug te vinden via de volgende link

Amateurs

Rond 14.30 uur gingen de Amateurs voor 50 kilometer (34 ronden) van start. De snelheid van deze heren ligt ver boven de maximum toegestane maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 49 km per uur en gemiddeld werden de rondjes in 43.62 km afgeraffeld, op een parcours als dit is dit echt wel hoog. Ook hier hadden we een prachtige winnaar met Glenn van Nierop uit Zoeterwoude die alle concurrenten voorbleef.

Jumbo burgerronde

De burgerronde is het sluitstuk van de dag waar ook een aantal personen uit de organisatie op de fiets stappen om mee te doen. In deze burgerronde voor inwoners van Stompwijk en Zoeterwoude stond er een behoorlijk (gemengd) startveld aan de start. Met donkere wolken in aantocht ging zoals gebruikelijk de A categorie heren iets voor de B categorie, dames en jeugd van start. Het ging bij de A categorie meteen vanaf ronde 1 flink hard en het was buigen of barsten. Al snel kwam er een kopgroep van 4 man boven drijven die goed samenwerkte en een flinke voorsprong opbouwde. Daar achter ontvouwde zich een strijd met verschillende kleine groepjes A rijders en een grotere groep B rijders. Bij de B rijders won Kevin Kempf in de sprint en reed naar zijn 2e overwinning in de burgeronde. Bij de dames was het Maartje Klein die voor de 3e keer achter elkaar won. Bij de junioren heren was het Finn Bouwer die sterk reed en Mees Grimbergen naar de 2e plek verwees.  Bij de A rijders werd er flink gedemarreerd maar ook daar kwam het uiteindelijk tot een sprint waar Dion Verhoog de sterkste was van de kopgroep. Gelukkig bleef het tijdens de burgerronde bij een paar druppels regen. De foto’s zijn terug te vinden via de onderstaande link.

Rik heeft alles op een mooie manier aan elkaar gepraat en we kunnen terugkijken op een geslaagde dag.

De uitslagen zijn terug te vinden via deze link.

Ook Sleutelstad heeft een mooi verslag gemaakt van deze dag

Bron: sleutelstad

Vrijwilligers – vrienden van de Ronde – Sponsoren

Wij willen onze dank uitspreken richting de vrienden van de Ronde, sponsoren, gemeente Zoeterwoude en alle vrijwilligers die deze dag mogelijk maken. Op naar volgend jaar wat de 40e editie gaat worden. Mogelijk dat we met een speciaal programma gaan komen om dat te vieren.

Het wieler Comité

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *