Weer een mooie en succesvolle wielerdag!!

Ondanks dat de weersvoorspellingen niet veel goeds in petto hadden kunnen we toch spreken van een zeer geslaagde wielerdag. Op één heroische bui tijdens de groep 1/2 jongens na hebben we het de hele dag droog kunnen houden.

In de ochtend ging de opbouwploeg na een bak koffie en een appeltaartje aan de slag, met een ploeg van rond de 20 dames en heren werd in korte tijd het parcours opgebouwd zodat deze veilig verreden kon worden. Ondanks uitdagende omstandigheden is succesvol een veilig parcours gerealiseerd. Dit jaar lag de schenkelweg er erg goed bij door het nieuwe straatwerk wat op tijd klaar was voor de wielerdag met dank aan Gemeente Zoeterwoude.

Funbiken en springkussen

Net als vorig jaar hadden we weer funbiks voor jong en oud, met tientallen verschillende soorten fietsen was het mogelijk om rondjes te rijden. Ook dit jaar weer een groot succes met dank aan Cycle Fun Productions. Ook was er dit jaar een springkussen ter beschikking gesteld door Versteegen Auto’s.

Nieuwelingen

Klokslag elf uur gingen de nieuwelingen van start voor hun 42 kilometer in 28 rondjes met het zoeterwoudse talent Finn Bouwer. Ondanks de wind werd er flink doorgereden maar lukt het de uiteindelijk winnaar Thomas Pothof om weg te rijden van het peloton en solo over de streep te komen. Finn werd in een spannende sprint 4e.

Grutronde – dikke bandenrace

Net als ieder jaar is de grutronde altijd een feest voor te toeschouwers. Met 113 deelnemertjes is duidelijk te zien dat de kids er zin in hadden. Met de wind was het voor de kinderen best zwaar op het parcours om de kerk. Bij de jongens groep 1/2 gingen ook het ook nog eens heel hard regenen en ging iedereen schuilen. Na een kleine 10 minuten konden we weer door met de meisjes. Na afloop werden alle kids weer in de watten gelegd met een heerlijk ijsje van ijsboerderij de Jong uit de Weipoort, ook was er de keuze voor een mooie bidon of een fietscomputer van de Grimsport. Maar dat was nog niet alles, ook kregen alle deelnemers een medaille en een stoepkrijt pakket van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude en alle winnaars van de verschillende groepen nog eens een tas met spullen van Humpy Kids en Teens.

DAMES AMATEURS, BELOFTE (CLUB), ELITE (CLUB), JUNIOREN

Dit jaar reden de DAMES AMATEURS, BELOFTE (CLUB), ELITE (CLUB), JUNIOREN in plaats van de heren. Het peloton dames ging hard van start en na een aantal ontsnappingen ontstond er een groepje met 4 dames die er een flink tempo in hadden. Deze 4 dames gingen dan ook strijden om de eerste 3 podium plaatsen. Tessa Dijksman was de snelste van de kopgroep en was daarmee de winnares van de 41 editie.

Burgerronde

Bij de burgerronde was er flinke competitie met het EK voetbal, er stonden dus minder renners aan de start als normaal maar de strijd was er zeker niet minder om. In zowel de A als B categorie werd er flink gestreden en al snel vonden diverse groepjes elkaar. Bij de heren A waren het Klaas van Dijk en Maarten van der Salm die na de premiesprintjes weg reden en al snel een flinke voorsprong namen. Dit gaven ze niet meer weg en uiteindelijk was de kersverse voorzitter van het Wielercomite ook de winnaar van de 41e editie. Een combinatie die wellicht nog niet eerder is voorgekomen.

Bij de B waren het Olaf Verburg, Vincent van Velsen en John van Wieringen die als kopgroep weg reden uit het peloton. Heel knap reed Maartje Klein in deze groep mee en was daarmee de winnares van bij de dames. Bij de heren B was het Olaf die het sterkste was en daarmee als winnaar uit de bus kwam.

Bij de junioren waren het Tessa van Dijk en Stijn van der Poel die bij meisjes en jongens als winnaar over de streep kwamen. Heel knap gedaan om deze wedstijd uit te rijden met die harde wind.

Ringsteken

Voor de 2e keer op rij zijn de Open Zoeterwoudse ringsteek kampioenschappen op de fiets gehouden. Met weer een volle startlijst gingen diverse teams strijden wie het snelst 2 ringen konden steken op de ben-hur strijdfiets. Het is de kunst om niet mis te steken want dan krijg je een plens water over je heen. Gelukkig was het intussen heel goed weer geworden en was een plons water over je heen geen probleem. De spits werd afgebeten door Sjaak Stuijt en Klaas van Dijk. Na 11 jaar voorzitten heeft Sjaak letterlijk het (ringsteek) stokje overgedragen aan Klaas van Dijk.

Wat opviel was dat de sterkste teams van vorig jaar weer goed voor de dag kwamen. Nieuwkomers Jip en Lisanne waren wel heel sterk en gingen er bijna met de hoofdprijs van 100 euro vandoor. Dat had toch wel erg leuk geweest voor de 2 jonge deelnemers. Uiteindelijk was het wederom team Grimsport die de winst naar zich toe trok. Jip en Lisanne werden 2e en kunnen samen lekker uit eten bij de Meester. De 3e prijs ging naar Aimee en Tessa.

Samenvatting

Het is ieder jaar toch weer mogelijk om deze prachtige wielerdag te organiseren. Dat kan niet zonder de sponsoren, vrijwilligers, vrienden van de Ronde, Gemeente Zoeterwoude en de vele handen die ons helpen. We hebben weer heel veel positieve reacties gekregen van deelnemers, toeschouwers, ouders en sponsoren, dit geeft ons weer veel energie om de 42e editie te organiseren!!! Tot volgend jaar op 15 juni 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *